Reisverhalen aan de hand van reisspullen

Als we op reis vertrekken, is dat vaak gepakt en gezakt. We sjouwen onze wagens vol spullen, wringen een kleerkast in een valies of trekzak, en wegen onze bagage af tot op de gram voor die op de lopende band in Zaventem of Charleroi belandt.

Als we thuis komen, is onze koffer vaak nog iets voller. Niet enkel door cadeautjes voor het thuisfront of snuisterijen als aandenken aan de fijne tijd weg van huis. Ook door de vele verhalen en herinneringen die we terug meenemen.

Vaak vergeten we dat niet enkel wij een stukje wereld hebben gezien. Ook de spullen die we meenamen hebben verhalen te vertellen. Al dat materiaal dat is doorleefd door reizen wordt verzameld door A.S. Adventure. De keten wil zo gebruikte spullen een nieuw leven geven maar draagt zonder het te weten ook bij aan een stukje volkskunde.

Ze laten immers avonturiers hun verhaal vertellen aan de hand van reisspullen. Wie de verhalen wil lezen, kan terecht op de website van A.S. Adventure.

Enkele leuke quotes uit dat artikel lees je hier:

  • “Mijn jas en ik hebben samen de halve wereld gezien. En nog vind ik het niet genoeg.”
  • “Ook de voorkant [van mijn schoenen] begon los te komen. Uiteindelijk heb ik ze uitgetrokken en het laatste stukje op blote voeten gedaan.”
  • “Ik weet van elke deuk in mijn drinkbus nog precies wanneer ze is ontstaan.”