Twee nieuwe frisse gezichten bij de KBOV

Een organisatie zoals de KBOV moet het hebben van gedreven vrijwilligers. We mogen onszelf gelukkig prijzen met ons team. Ze zijn de zuurstof van de vzw!

Sinds enkele jaren vervoegen ook stagiaires tijdelijk de KBOV-ploeg. Dit jaar mochten we Joke en Tara verwelkomen.

Joke is studente Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief aan de Arteveldehogeschool. Tijdens haar stageperiode zal ze mee instaan voor de organisatie van Erfgoeddag 2021. Na haar studie Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen koos ze voor een bibliotheekgerichte opleiding. Bij de KBOV combineert ze die twee. Ze houdt ook van wandelen in de natuur, kijken naar vogels
en paddenstoelen maar is ook graag creatief bezig.

Voor de editie van Erfgoeddag 2021, met het thema “De Nacht” doet Joke onderzoek naar het contrast tussen licht en donker en de folkloristische aspecten daarrond. Ook zal ze werken aan de publieksontsluiting van relevante items in de bibliotheekcollectie van KBOV.

Tara studeert eveneens Informatiebeheer: bibliotheek en archief aan Arteveldehogeschool. Als eerste stageplek koos ze de KBOV wegens haar interesse in de Vlaamse geschiedenis waaronder ook het culturele aspect. Ze weet nog niet zeker of ze wil afstuderen in bibliotheek of archief en zoekt hiervoor verduidelijking gedurende haar studies maar ook daarbuiten, zoals bij de KBOV. Naast haar liefde voor ordenen is ze ook graag bezig met de digitale wereld. Als eerstejaarsstudent weet ze nog niet veel over de bibliotheekwereld maar ze staat open voor nieuwe ervaringen en inhoudelijke kritiek.