Gelukkig 2019!

Het bestuur van de Koninklijke Bond der Oost-Vlaamse Volkskundigen wenst al haar leden en liefhebbers van volkskunde een fantastisch, gezond en succesvol 2019 toe. Na de transformatie van onze huisstijl, een geslaagde lezingenreeks van “De Luistervink” en een populaire expo in het teken van Erfgoeddag 2018, hebben we ook voor het komende jaar een serie activiteiten gepland waarvan menig liefhebber van volkskunde spontaan begint te likkebaarden.

Eerst en vooral springen we vol enthousiasme op de kar van de digitalisering. Met een regelmatige nieuwsbrief, dynamischere content op onze website en interactie via social media, brengen we volkskundige onderwerpen dichter bij onze leden en volgers. Daarnaast willen we met onze lezingenreeks “De Luistervink” – die deze editie in het teken staat van de spanning tussen fantasie en realiteit – informeren, prikkelen en stof geven voor debat. Bovendien hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een leuk evenement in elkaar gestoken, speciaal voor onze leden. Uiteraard zijn we ook op Erfgoeddag van de partij met een tentoonstelling in onze bib, dus stip alvast 28 april 2019 aan in uw agenda.

Je leest het: onze goede voornemens, enthousiasme en toewijding aan volkskunde zijn zeker niet geslonken. We kijken er dan ook naar uit om samen met u in 2019 van de vele tradities en gewoontes die Vlaanderen rijk is te genieten en herinneringen er aan op te halen. Zo geven we al die kleine maar fijne elementen van het verleden een plaats in ons heden en bewaren we ze voor de toekomst.

Op 2019!