De Luistervink: Fantastische verklaringen in de Russische leefwereld

Naar goede gewoonte kan je ook dit jaar genieten van “De Luistervink”, een lezingenreeks rond een centraal thema. We kozen voor “Van fantasie tot realiteit”. Op 8 februari bijt Elise Vos de spits af.

De Russische folklore is bijzonder rijk aan allerlei fantastische verklaringen van natuurlijke fenomenen. In prechristelijke tijden werd op verschillende manieren zingeving gezocht om grip te krijgen op het harde leven op het platteland. De Rus diende rekening te houden met een animistisch systeem van huisgeesten, bosgeesten, watergeesten en -nimfen, doden, enz. die een voortdurende invloed uitoefenden op het dagelijkse leven. Elise Vos licht een tipje van de sluier van dit kleurrijke verleden op en legt linken naar onze eigen Vlaamse, lokale duivels.

De lezing begint om 20u30 stipt en duurt ongeveer een uur. Daarna bent u welkom om na te praten en een glaasje te drinken in de bar.

De Luistervink is een gezamenlijk project van de KBOV, het Van Crombrugghe’s Genootschap en de Heemkundige en Historische Kring Gent.
Het volledige programma van de lezingenreeks is hier terug te vinden.

WANNEER: 8 februari 2019, om 20u30 (deuren openen om 20u)
WAAR: Van Crombrugghe’s Genootschap (adres: Huidevetterskaai 39, 9000 Gent)