De laatste luistervink van 2019…

… gaat over de clash tussen Grieks polytheïsme en christelijk monotheïsme in de Late Oudheid.

Op 14 juni organiseren we de vierde en laatste lezing in de reeks van “De Luistervink” van dit jaar. Dankzij classicus en filosoof Kris De Boel zullen we een nieuw stukje geschiedenis ontginnen en een blik werpen op het spanningsveld tussen het meergodenstelsel van de Griekse mythologie en het bekerende, monotheïstische christendom. Hij zal ons aan de hand van verschillende getuigenissen uit de vierde eeuw na Christus verschillende voorbeelden geven waaruit blijkt dat christelijke filosofen en theologen uit die periode de Griekse mythologie vaak als een verwerpelijk product van de menselijke fantasie beschouwden. 

De lezing begint om 20u30 stipt en duurt ongeveer een uur. Daarna bent u welkom om na te praten en een glaasje te drinken in de bar.

Praktisch

WANNEER: vrijdag 14 juni 2019, om 20u30 (de deuren openen om 20u)
WAAR: Van Crombrugghe’s Genootschap (adres: Huidevetterskaai 39, 9000 Gent)

Volg het evenement ook via onze Facebookpagina! Het volledige programma van de lezingenreeks is hier terug te vinden. De Luistervink is een gezamenlijk project van de KBOV, het Van Crombrugghe’s Genootschap en de Heemkundige en Historische Kring Gent.