Coronadraaiboek van de KBOV

TOEGANG TOT DE BIB

De bibliotheek is enkel te bereiken via de stenen wenteltrap met toegangsdeur op de binnenplaats van het Huis van Alijn. De zolderruimte boven de bibliotheek (archief) is niet toegankelijk; dit wordt aangegeven met een bord. Er zijn mximum twee vrijwilligers tegelijk aan het werk in de bib. Daarnaast is een KBOV-bestuurder aanwezig die zorgt voor de opvolging van de opgestelde regels.

Als je de bib wil bezoeken en een werk wil consulteren, breng ons dan op voorhand op de hoogte van je bezoek via mail. We moedigen het gebruik van handschoentjes en mondmaskers aan. We hebben ook gezorgd voor plexi-schermen tussen de werkstations. Onze vrijwilligers hebben een vaste eigen plek en die is aangeduid met een naamplaatje op de zitplaats. Gelieve deze plekken niet in te nemen en een stoel te kiezen zonder naamplaatje.

We zorgen ook voor voldoende verluchting en maken structureel de bib schoon. Daarnaast voorzien we zeep of ontsmettingsgel aan de inkom van de bib en aan de werkstations, papieren handdoeken en aparte afvalemmer, en mondmaskers.

We vragen onze bezoekers om de signalisatieborden goed na te lezen zodat je er zeker van bent de opgelegde overheidsregels te volgen wanneer je in onze bib bent. Volg ook steeds het wandelpad via de pijltjes op de vloer.

We bezorgen jou al deze info nogmaals als antwoord op je aanvraag tot bezoek aan de bib via mail. Breng ons dus zeker op de hoogte van je bezoek aan de bib en laat ons weten welke vrijdag je zal aanwezig zijn en vanaf wanneer dat het geval zal zijn.

Stel ajb je bezoek aan de bib uit als jij of een van je huisgenoten de laatste zeven dagen symptomen hebben vertoond zoals verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.

Openingsuren van de bib
Elke vrijdagnamiddag van 13.00 tot 16.45 u.

 

Kantkloslessen

Kalender
De kantlessen gaan twee keer per maand door op zaterdag- en zondagvoormiddag op de Poppenzolder van het Huis van Alijn. Hoewel de Gentse Feesten en Patersholfeesten niet doorgaan, zijn kantdames toch welkom op het binnenplein van het Huis van Alijn. Meer info daarover vind je hier. Greta zal alle cursisten de nodige info hierover bezorgen via mail.

Klossen in openlucht
We moedigen het dragen van mondmaskers tijdens het kantklossen sterk aan. Daarnaast zullen we er streng op toezien dat er steeds anderhalve meter afstand is tussen alle kantdames. We werken ook met een aanwezigheidsregister: elke cursist zal Greta dus moeten laten weten wanneer ze aanwezig zal zijn. Op die manier willen we vermijden dat er meer dan 10 aanwezigen op het binnenplein aan het klossen zijn. Elke kantdame zorgt ervoor dat het materiaal voor en na het klossen schoongemaakt is.

Uiteraard volgen we ook strikt de regels van het Huis van Alijn zoals de wandelrichtingen en het gebruik van de toiletten. Greta voorziet eveneens ontsmettingsgel.

Klossen op de Poppenzolder

Ook hier vragen we om steeds mondmaskers te dragen en anderhalve meter afstand te houden. Greta zal ook voor de lessen op de Poppenzolder een aanwezigheidsregister bijhouden om te vermijden dat er te veel dames tegelijk aanwezig zijn op de zolder. We stellen een maximum van 10 dames per les. We zorgen ook steeds samen voor de schoonmaak van het gebruikte materiaal (voetjes en stoelen of banken).

We zorgen voor een goed verluchte werkruimte en ontsmettingsgel voor onze kantdames en zien erop toe dat ook de maatregelen van het Huis van Alijn strikt worden opgevolgd. Het bestuur van de KBOV staat in nauw contact met het Huis van Alijn en communiceert wie wanneer waar aanwezig zal zijn.

Corona-draaiboek van de KBOV

Wil je het volledige draaiboek erop nalezen, dan kan dat hier:

Regels voor vrijwilligerswerk in de KBOV