Histories introduceert het Kotcafé

Op 16 juli opent Histories het Kotcafé. Een plek waar je kan praten, delen en leren over verschillende onderwerpen, maar dan online. De volgende editie focust op rituelen en tradities van vandaag.

Als liefhebber van al wat volkskundig is, moeten we jou niet overtuigen van het belang van het doorgeven van rituelen en tradities. Zelf delen we ze bewust en onbewust met andere generaties. Van de kerstboom versieren tot je eigen ochtendroutine met wandeling met de hond.

Histories heeft een eigen traditie, namelijk dat het rituelen en tradities in kaart brengt in een rituelendatabank. De organisatie rekent ook op jou om de databank aan te vullen en bij te werken. Daarom richtte het “het Kotcafé” in waar je met anderen kan praten over de tradities, rituelen en gewoontes die je tijdens je opvoeding meekreeg en die je zelf doorgeeft aan je kinderen of kleinkinderen. Tijdens de lockdown van afgelopen maanden heb je vast nieuwe tradities of gewoontes gecreëerd. Ook die vinden een plek in de rituelendatabase van Histories.

Heb je dus zin om je ervaringen met rituelen en tradities te delen, verwacht Histories je op 16 juli om 19.30u aan de virtuele toog van het Kotcafé. Deelnemen is volledig gratis en inschrijven doe je via deze link.