In de kijker

Kantclub Sint-Katelijne wordt 50 en dat wordt gevierd!

De kantclub die al sinds 1968 binnen de werking van de KBOV kantlessen en demonstraties organiseert, is 50 jaar geworden!

Tijdens de afgelopen editie van Erfgoeddag werd al een verjaardagsfeestje georganiseerd maar ook tijdens de Gentse Feesten werd de club gevierd. Gents schepen van cultuur Annelies Storms bracht de kantdames een bezoekje en huldigde hen met een stadsmedaille en mooie speech.


 

ARCHIEF

 

April 2018 - Erfgoeddag komt er weer aan!

De absolute hoogdag voor iedereen die van erfgoed houdt, komt er weer aan. Op zondag 22 april worden we weer ondergedompeld in een divers aanbod van erfgoedactiviteiten verspreid over Vlaanderen en Brussel. FARO bundelt het hele aanbod rond het thema 'Kiezen' op deze website.

Ook de KBOV is van de partij en dit jaar met maar liefst 2 activiteiten, ontdek er alles over onder Activiteiten op deze site!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© FARO

 

Januari 2018: KBOV wenst u een gelukkig 2018!

De bestuurders en vrijwilligers wensen u en uw familie en vrienden een geweldig 2018! We zien u graag op één van onze activiteiten die dit jaar georganiseerd worden, zoals een nieuwe editie van onze lezingenreeks 'De Luistervink' en Erfgoeddag. Hou de website en de Facebookpagina in de gaten en blijf op de hoogte. Om onze nieuwjaarwensen luister bij te zetten, tonen we u graag een nieuwjaarsbrief uit de collectie van de KBOV.

 © KBOV

November 2017: Stukken uit KBOV-collectie in expo 'Angst'

In het Museum Dr. Guislain loopt momenteel de expo 'Angst'De tentoonstelling 'Angst' wil de vele gezichten van deze emotie laten zien, want hoewel angst van alle tijden en culturen is, werd ze telkens anders beleefd, gecultiveerd en bestreden. Van ‘godsvrezend’ tot angst voor de medemens, van hoogstpersoonlijke fobie tot massahysterie. (bron: Museum Dr. Guislain) Wie de expo gaat bezoeken, zal ook de KBOV erin vertegenwoordigd zien. Een aantal boeken uit de KBOV-collectie zijn voor de duur van de expo in bruikleen gegeven aan het museum, een mooie uitwisseling tussen erfgoedspelers! Zelf ook een kijkje gaan nemen? De expo loopt nog tot 27/05/2018, alle informatie vind je op de website van het museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Museum Dr. Guislain

Oktober 2017: Foto's uit KBOV-reuzenarchief in Curieuzereuzen!

LECA (Landelijk expertisecentrum voor cultuur van alledag) ontwikkelde een educatief pakket over reuzencultuur. Met Curieuzereuzen wil LECA kinderen uit de eerste graad van het lager onderwijs via erfgoededucatie warm maken voor de reuzencultuur. Het pakket bestaat uit een leerkrachtenbundel met zes lesvoorbereidingen en een bijlagenbundel met alle leermiddelen. Ook reuzenverenigingen kunnen met het pakket aan de slag, het kan een manier zijn om hun werking zichtbaarder te maken bij kinderen. Meer info over Curieuzereuzen vind je hier.

De KBOV werkte mee aan het pakket door een aantal foto's uit het reuzenarchief van de KBOV ter beschikking te stellen.

© LECA