Activiteiten

Erfgoeddag 2017

KBOV doet mee aan Erfgoeddag!

KBOV profileert zich sinds 1926 als zorgdrager van cultureel erfgoed. Kom de geschiedenis en het zorgverhaal van de KBOV ontdekken aan de hand van unieke pronkstukken uit de collectie van de KBOV! Meer info? Breng een bezoekje aan de Facebookpagina van de KBOV, stuur een mailtje naar info@kbov.be of neem een kijkje op http://www.erfgoeddag.be/search/site/kbov. Tot dan!

Lezingenreeks ‘De Luistervink’

 

De KBOV heeft als missie mensen bekend maken met volkskunde. Om dit te doen organiseert de KBOV sinds een aantal jaren een cultureel avondsalon 'De Luistervink' (in samenwerking met het Van Crombrugghe's Genootschap en de Heemkundige en Historische Kring Gent). De lezingen zijn laagdrempelig maar wetenschappelijk onderbouwd. 

Het onderwerp van de lezingenreeks dit jaar is 'Schandalen in de geschiedenis'. Een eerste lezing hebben we reeds gehad op 10 maart; prof. dr. Boone (decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent) verzorgde een algemene inleiding op het thema. Op 12 mei en 9 juni worden lezingen georganiseerd die handelen over een concreet 'schandalig' onderwerp, zoals kinderarbeid. Voor meer info kan u terecht op de Facebookpagina van de KBOV!