Activiteiten

Erfgoeddag 2018

KBOV doet mee aan Erfgoeddag met maar liefst 2 activiteiten!

Tentoonstelling in de bib met toppronkstuk-verkiezing

KBOV kiest sinds 1926 resoluut voor volkskundig erfgoed. Vorig jaar selecteerden we een aantal pronkstukken uit de collectie, die waren te zien in een tentoonstelling in de bib. Dit jaar gaan we nog een stapje verder, u kan mee kiezen wat het topstuk uit de collectie is! Daarnaast is de kantclub dit jaar jarig. 50 worden is niet niks en dat moet uitbundig gevierd worden. Zorg dat u erbij bent!

Volkskundige ontdekkingstocht in Gent

Volkskundige verhalen zijn in Gent terug te vinden achter elke hoek. Medewerkers van de KBOV kiezen er voor u de allermooiste uit, geven deskundige uitleg en zorgen voor een portie gezelligheid. Volg onze gids op deze ongewone ontdekkingstocht door het Gent van alledag. Laat u verrassen!

De eerste wandeling start om 11u, de tweede om 13u. Inschrijven kan tot 20 april door een mail te sturen naar info@kbov.be.

Meer info?

Breng een bezoekje aan de Facebookpagina van de KBOV, stuur een mailtje naar info@kbov.be of neem een kijkje op http://www.erfgoeddag.be/search/site/kbov. Tot dan!

Erfgoeddag 2017

KBOV doet mee aan Erfgoeddag!

KBOV profileert zich sinds 1926 als zorgdrager van cultureel erfgoed. Kom de geschiedenis en het zorgverhaal van de KBOV ontdekken aan de hand van unieke pronkstukken uit de collectie van de KBOV! Meer info? Breng een bezoekje aan de Facebookpagina van de KBOV, stuur een mailtje naar info@kbov.be of neem een kijkje op http://www.erfgoeddag.be/search/site/kbov. Tot dan!

Lezingenreeks ‘De Luistervink’ 2018

 

De KBOV heeft als missie mensen bekend maken met volkskunde. Om dit te doen organiseert de KBOV sinds een aantal jaren een cultureel avondsalon 'De Luistervink' (in samenwerking met het Van Crombrugghe's Genootschap en de Heemkundige en Historische Kring Gent). De lezingen zijn laagdrempelig maar wetenschappelijk onderbouwd. 

Na het succes van de lezingenreeks vorig jaar, gaan de lezingen in 2018 ook de schandalige toer op. We bijten de spits af op 9 februari met prof. dr. Anne-Laure Van Bruaene (UGent), zij zal het hebben over rederijkers of moeten we eerder kannenkijkers zeggen? Een tweede lezing over politieke schandalen en archiefvorming in laatmiddeleeuws Gent wordt verzorgd door dr. Tineke Van Gassen (UGent) op 9 maart. Op 11 mei komt dr. Lieselot De Wilde (UGent) vertellen over Gentse weeshuizen en afsluiten doen we op 8 juni met een lezing over een eeuw filmcensuur in België waar prof. dr. Daniel Biltereyst (UGent) ingaat op enkele beruchte filmschandalen. Voor meer info kan u terecht op de Facebookpagina van de KBOV!

Lezingenreeks ‘De Luistervink’ 2017

 

De KBOV heeft als missie mensen bekend maken met volkskunde. Om dit te doen organiseert de KBOV sinds een aantal jaren een cultureel avondsalon 'De Luistervink' (in samenwerking met het Van Crombrugghe's Genootschap en de Heemkundige en Historische Kring Gent). De lezingen zijn laagdrempelig maar wetenschappelijk onderbouwd. 

Het onderwerp van de lezingenreeks dit jaar is 'Schandalen in de geschiedenis'. Een eerste lezing hebben we reeds gehad op 10 maart; prof. dr. Boone (decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent) verzorgde een algemene inleiding op het thema. Op 12 mei en 9 juni worden lezingen georganiseerd die handelen over een concreet 'schandalig' onderwerp, zoals kinderarbeid. Voor meer info kan u terecht op de Facebookpagina van de KBOV!